Stimati colegi,

Va facem cunoscut ca, în data de 21.03.2016 a avut loc, la Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Vârstnice (MMFPSPV), o întâlnire între conducerea Federatiei Nationale a Sindicatelor din Administratie (FNSA) si cea a ministerului, pentru discutarea solicitarilor noastre de modificare a cadrului legislativ care vizeaza acordarea unor drepturi pentru salariatii din administratia publica. Acestea fac referire la:
1. Acordarea normei de hrana pentru toti salariatii din administratia publica locala – acolo unde resursele si prevederile bugetare locale permit lucrul acesta. Prin aceasta modificare legislativa se elimina discriminarile ca din acelasi buget local al unei institutii, unii salariati primesc acest drept iar altii nu.
2. Acordarea voucherelor de vacanta si salariatilor din unitatile administratiei publice locale.
3. Eliminarea Art. 138 din Legea dialogului social nr. 62/2011.
4. Aplicarea Legii nr. 284/2010 privind salarizarea unitara s personalului platit din Fonduri publice în care valoarea de referinta sa fie 1=1250 Lei.
Dintre aceste patru solicitari ale organizatiei noastre, reprezentantii Ministerului Muncii au subliniat faptul ca în sarcina lor directa de solutionare intra doar eliminarea Art. 138 din Legea dialogului social, angajându-se în acest sens sa includa aceasta solicitare a FNSA în proiectul de modificare a legii. Celelalte trei solicitari vor fi discutate de catre FNSA cu reprezentantii Ministerului Finantelor Publice, în cadrul unei întâlniri care va avea loc în perioada urmatoare. Mentionam ca, la nivel declarativ, reprezentantii Ministerului Muncii sustin revendicarile noastre ce fac referire la acordarea normei de hrana pentru toti salariatii din administratia publica, precum si a voucherelor de vacanta.
Pentru urmatoarea întânire a reprezentantilor FNSA cu cei ai Ministerului Finantelor Publice, în vederea pregatirii de catre organizatia noastra a unui punct de vedere argumentat, care sa vizeze toate aspectele si argumentele în vederea solutionarii revendicarilor noastre, va solicitam, ca pâna în data de 28.03.2016 sa ne transmiteti urmatoarele date:
1. Procentul din bugetul institutiei necesar acordarii normei de hrana pentru toti salariatii.
2. Procentul din bugetul institutiei necesar acordarii voucherelor de vacanta pentru toti salariatii.
Coordonatele de contact pentru transmiterea acestei situatii sunt: fax – 0264.598.333 sau e-mail: contact@fnsa.eu.

Va rugam sa vizitati si pagina noastra de Facebook

Adresa

Cluj-Napoca,

B-dul Eroilor nr 16,

judetul Cluj.

Telefon :0264.598.333

E-mail : contact@fnsa.eu

Contactati-ne