FNSA, întrunita în Conferinta extraordinara, în perioada 22-23.09.2016, a analizat proiectul documentului referitor la principiile si mecanismele constructiei unei legi unitare de salarizare a personalului platit din fonduri publice, prezentat de catre dl. Petru Dandea – vicepresedinte Cartel Alfa si dl. Ciprian Dragomir – director în cadrul MMFPSPV.

Concluziile organizatiei noastre sunt urmatoarele:

1. Guvernul României are ca obiectiv constructia unui proiect de lege pe care sa-l depuna la Parlamentul României fara a avea sau gândi o perspectiva a ceea ce se va întâmpla cu acest proiect în perioada urmatoare sau începând cu ce data va putea deveni lege aplicabila.

2. Consideram ca timpul alocat pentru constructia unui astfel de act normativ este foarte scurt, ca acest guvern nu are nici intentia si nici forta politica sa promoveze un astfel de act normativ iar aceasta actiune are ca si scop canalizarea atentiei organizatiilor sindicale pe o problema iluzorie. Propunerea unui act normativ poate fi facuta de catre un guvern stabil si cu sustinere parlamentara.

3. Consideram ca este necesar ca în timpul scurt ramas pâna la încheierea mandatului acestui guvern, pentru administratia publica locala din România sa fie adoptate unele masuri compensatorii pentru reducerea discrepantelor salariale mari dintre noi si administratia centrala, ca urmare a adoptarii în acest an a unor acte normative în favoarea salariatilor care îsi desfasoara activitatea în aparatul central. Aceste masuri au fost asumate de catre dl. Vasile Dîncu – Viceprim-ministru, cu termen de finalitate luna septembrie 2016. Acestea fac referire la:

 - Acordarea normei de hrana pentru toti salariatii din administratia publica locala – acolo unde resursele bugetare permit acest lucru. Prin aceasta modificare legislativa se elimina discriminarile ca din acelasi buget local al unei institutii, unii salariati primesc acest drept iar altii nu.

Acordarea voucherelor de vacanta pentru salariatii din administratia publica locala.

4. ?n ceea ce priveste Legea unitara de salarizare, FNSA sustine aplicarea Legii nr. 284/2010 în care valoarea de referinta a sa fie 1=1250 lei.

5.  De asemenea, Guvernul trebuie sa promoveze împreuna cu partenerii sociali modificarile la Legea 62/2011, ocazie cu care Art. 138 din aceasta lege sa fie eliminat.

Va rugam sa vizitati si pagina noastra de Facebook

Adresa

Cluj-Napoca,

B-dul Eroilor nr 16,

judetul Cluj.

Telefon :0264.598.333

E-mail : contact@fnsa.eu

Contactati-ne