Federatia Nationala a Sindicatelor din Administratie (FNSA) doreste pe aceasta cale sa va supuna atentiei si sa vina în sprijinul dumneavoatra într-o chestiune reglementata recent de catre instantele de judecata, privitoare la reîncadrarea personalului din administratia publica locala, dupa cum urmeaza:

- prin Sentinta Civila nr. 1971/2016 a Tribunalului Cluj, Sectia Mixta de Contencios Administrativ si Fiscal, de Conflicte de Munca si Asigurari Sociale, a fost admisa actiunea formulata de reclamantul Sindicatul Liber al Salariatilor din Administratia Publica Locala ,,CIVITAS” – afiliat la FNSA, si a fost obligat pârâtul Primarul Municipiului Cluj-Napoca sa emita actele administrative pentru acordarea drepturilor salariale cuvenite membrilor de sindicat CIVITAS, în conformitate cu Legea 71/2015 pentru aprobarea OUG 83/2014, respectiv conform modificarilor aduse prin art.1 alin.5 indice 1, în cuantumul functiilor similare existente la nivelul institutiei începând cu data de 01.05.2015 si în continuare.

                    - în sedinta din 26 septembrie 2016, Înalta Curte de Casatie si Justitie – Completul pentru dezlegarea unor chestiuni de drept în materie civila, Decizia nr.23 în dosarul nr.1733/1/2016, a admis sesizarea formulata de Curtea de Apel Bucuresti – Sectia a VIII-a contencios administrativ si fiscal, privind pronuntarea unei hotarâri prealabile si, în consecinta, a stabilit ca:

În interpretarea si aplicarea dispozitiilor art. 1 alin. (5.1) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 83/2014 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice în anul 2015, precum si alte masuri în domeniul cheltuielilor publice, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 71/2015, cu modificarile si completarile ulterioare, sintagma „salarizat la acelasi nivel” are în vedere personalul din cadrul aparatului de lucru al Parlamentului, personalul din cadrul Consiliului Concurentei, al Curtii de Conturi, precum si din cadrul celorlalte autoritati si institutii publice enumerate de art. 2 alin. (1) lit. a) din Legea-cadru nr. 284/2010 privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice, cu modificarile si completarile ulterioare; nivelul de salarizare ce va fi avut în vedere în interpretarea si aplicarea aceleiasi norme este cel determinat prin aplicarea prevederilor art. 1 alin. (1) si (2) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 83/2014, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 71/2015, cu modificarile si completarile ulterioare, în cadrul aceleiasi autoritati sau institutii publice.

FNSA considera oportuna demararea de catre fiecare organizatie sindicala din administratia publica locala a procedurilor pentru plata retroactiva a drepturilor cuvenite, începând cu data de 01.05.2015,  si va pune la dispozitia organizatiilor sindicale afiliate, care au cotizatia achitata la zi, precum si celor care îsi vor exprima intentia de afiliere, modelul actiunii în instanta pentru obtinerea drepturilor asa cum au fost stabilite si reglementate prin cele doua sentinte amintite mai sus.

Va rugam sa vizitati si pagina noastra de Facebook

Adresa

Cluj-Napoca,

B-dul Eroilor nr 16,

judetul Cluj.

Telefon :0264.598.333

E-mail : contact@fnsa.eu

Contactati-ne