Va aducem la cunostinta ca ieri, 09.05.2017, o delegatie a FNSA (formata din urmatorii: Gheorghe Morar - Prim-vicepresedinte, Tiberiu Negrei - vicepresedinte, Pompiliu Wan Buzduga - vicepresedinte si Bogdan Schiop - secretar general) a participat, in Bucuresti, la doua intalniri, dupa cum urmeaza:

 
1. Intalnire cu federatiile din sectorul de activitate ,,Administratie publica,,. Aceasta intalnire a fost solicitata de catre FNSA pentru a formula un punct de vedere comun asupra Proiectului legii-cadru de salarizare in sectorul bugetar si stabilirea unui plan de actiune comun in cazul in care revendicarile noastre nu vor fi solutionate. Intalnirea a avut loc la sediul Confederatiei Meridian iar invitatia FNSA a fost transmisa urmatoarelor organizatii: Sed Lex, Columna, Publisind, Forta Legii (la sediul acestei organizatii, afiliata la Confederatia Meridian, s-a desfasurat intalnirea), FSPAR, SNPPC. Presedintele Federatiei Columna a declinat participarea iar reprezentantul Federatiei Publisind nu a reusit sa ajunga, am aflat ulterior ca acest lucru s-a datorat unor probleme medicale. Dupa lungi discutii am reusit sa semnam un document comun care va fi inaintat tuturor factorilor decidenti. In perioada urmatoare ne vom intalni din nou pentru a stabili detalii in ceea ce priveste organizarea actiunilor sindicale comune.
 
2. Delegatia FNSA a fost primita de catre Comisia de munca din Camera deputatilor, subiectul discutiilor: Proiectul Legii cadru de salarizare in sectorul bugetar.
Am sustinut revendicarile noastre transmise prin adresa FNSA nr. 120/05.05.2017 ( http://www.fnsa.eu/Articole/Propuneri-FNSA-de-modificare-a-Legiicadru-privind-salarizarea-in-sectorul-bugetar--eID672.html) si am purtat discutii pe marginea acestora. Intalnirea a inceput la ora 15 si s-a terminat in jurul orei 16.30. Fiecare membru al delegatiei noastre a luat cuvantul si a sustinut nemultumirile legate de forma actuala a acestui Proiect de lege. Domnul Presedinte al Comisie de muca a declarat la final ca intelege nemultumirile noastre si teama ca aplicarea Proiectului in forma actuala va genera abuzuri din partea conducerii politice a UAT-urilor. S-a aratat dispus sa ne sprijine si sa corectam impreuna acest proiect. In acest sens ne-a solicitat sa transmitem Comisiei, in format Word pentru a putea fi preluat mai usor, amendamentele noastre si grila din Legea 284/2010. INSA, ne-a solicitat si o varianta de rezerva in cazul in care cea cu grila nu va fi acceptata de catre Parlament iar articolul 11 nu va fi eliminat din acest proiect. In acest sens am solicitat ca art. 11 sa fie completat cu urmatorul text : ,,cu avizul (obligatoriu) organizatiilor sindicale reprezentative,,. Va trebui sa trimitem si aceasta varianta.
De indata ce comisia de munca va posta pe site inregistrarea intalnirii, va vom transmite link-ul.

Va rugam sa vizitati si pagina noastra de Facebook

Adresa

Cluj-Napoca,

B-dul Eroilor nr 16,

judetul Cluj.

Telefon :0264.598.333

E-mail : contact@fnsa.eu

Contactati-ne