Azi, 20.02.2017, incepand cu ora 13, a avut loc, la Ministerul Muncii si Justitiei Sociale, o intalnire intre delegatia FNSA ( formata din: Valer Suciu – presedinte, Gheorghe Morar – prim-vicepresedinte, Pompiliu Wan Buzduga – vicepresedinte, Bogdan Schiop – secretar general si dl. Bogdan Iuliu Hossu – presedinte CNS Cartel Alfa) si D-na Lia Olguta Vasilescu – Ministru, in cadrul careia au fost discutate urmatoarele:

Proiectul Legii unitare de salarizare.
Doamna Ministru a prezentat principiile care vor sta la baza acestui proiect si a sustinut ca in perioada urmatoare va pune la dispozitia partenerilor sociali draftul acestuia, urmand a organiza intalniri cu federatiile reprezentative di fiecare sector de activitate. Intentia Guvernului Romaniei este ca cel tarziu in luna iulie sa promoveze acest proiect. De indata ce vom avea Draftul il vom transmite organizatiilor member pentru a formula propuneri de completare si amendamente.

Aplicarea Deciziei Curtii Constitutionale nr. 794/2016.
Opinia Doamnei Ministru este si, din cate am observat, altor reprezentanti ai Guvernului Romaniei, aceea ca prevederile deciziei amintite se aplica doar personalului din justitie. Totusi, a afirmat ca sustine aplicarea ei si pentru administratia publica locala, cu atat mai mult cu cat cunoaste situatia salariatilor care isi desfasoara activitatea in primarii si consilii judetene, avand in vedere ca a avut calitatea de ordonator de credite pentru acestia. Din pacate, pana la aceasta data, nu au primit de la institutiile din administratia publica locala din Romania o situatie cu veniturile salariatilor, foarte putine primarii transmitand acest lucru. A solicitat sprijinul FNSA in acest sens, iar noi vom transmite tot ceea ce am primit. Va rugam sa faceti un effort, cei care nu au transmis, si sa ne trimiteti situatia din institutia dumneavoastra pentru a fi redirectionata catre Ministerul Muncii (adresa de mail: contact@fnsa.eu). Mai mult, din prisma faptului ca Doamna Ministru sustine ca va intra in vigoare Legea unica de salarizare, pentru noi este foarte important sa avem o sitiuatie la nivel national pentru ca niciun drept de care beneficiaza salariatii sa fie perdut prin aplicarea Legii unitare de salarizare. FNSA sustine si incurajeaza aplicarea acestei decizii.

Amnistie fiscala pentru cei care au beneficiat de anumite drepturi, pe care Curtea de Conturi le considera necuvenite, desi exista sentinte judecatoresti care le recunosc.
Doamna MInistru a sustinut si precedenta amnistie, a precizat ca ministerul pe care il conduce va sustine si acest demers al FNSA insa a solicitat unele precizari suplimentare, in scris, atat din partea FNSA cat si a CNS Cartel Alfa.

Va rugam sa vizitati si pagina noastra de Facebook

Adresa

Cluj-Napoca,

B-dul Eroilor nr 16,

judetul Cluj.

Telefon :0264.598.333

E-mail : contact@fnsa.eu

Contactati-ne