,,Domnul ministru a reiterat faptul ca ne vom axa pe salariile mici in calculele ce vor fi facute cuprinse intre 1250 -2500 de lei

Sedinta s-a purtat in termeni generali pentru ca au existat niste disfunctionalitati in programarile intre minister si sectoarele de activitate, astfel incat nu s-au dezbatut efectiv problemele, disfunctionalitatile existente in administratia publica locala.

Domnul ministru ne-a reiterat faptul ca nu are o baza de date cu privire la salarizarea efectiva din administratia locala. Ne-a rugat sa le transmitem statele de personal astfel incat sa putem face simulari ( Tipuri de UAT Municipiu, Oras, Comuna, Sector, Consiliu Judetean)

La intrebarea ce procentaj va beneficia de anumite mariri salariale, raspunsul domnului ministru, raportandu-se la datele pe care le are, a fost ca in jur de 80% angajatii din UAT-uri vor beneficia de mariri, avand in vedere salarizarea precara din aceast sector de activitate. 
Si-a cerut scuze domnul Ministru si a ramas sa continue acesta discutie cu noi, reprezentantii sindicatelor Domnul Gibescu, care si-a notat cateva probleme ridicate

1. Plata orelor orelor suplimentare (sambata si duminica si in zilele de sarbatori legale) - Beneficiaza in momentul de fata salariatii din Aparare anexa 7, L284, Sanatate anexa 2 L284, Politie. In aceasta ordonanta am solicitat sa se reglementeze acest lucru.
2. Am solicitat sa se dea dreptul si lucratorilor din Adm publ locala ( ex. Stare Civila, Situatii de Urgenta) sa beneficieze de aceste drepturi.

3. S-a acordat la finele anului 2015 o crestere cu pana la 12% pentru salariatii APL-urilor dar nu au beneficiat toti salariatii ( unii partial alti salariati nu au primit nimic). Am reiterat ca este o alta inechitate in randul salariatilor din autoritatile publice locale.


Vineri 06.05.2016 la  Ministerului Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice domnul ministru va avea intalnire cu sindicatele ce reprezinta Autoritatile Publice Centrale si subordonate unde FNSA va fi prezenta, avand in vedere ca are si astfel de institutii inscrise in federatie.

O noua runda de negocieri cu Administratia Publica Locala va avea loc saptamana viitoare. Vom fi contactati pe mail.

Va rugam sa vizitati si pagina noastra de Facebook

Adresa

Cluj-Napoca,

B-dul Eroilor nr 16,

judetul Cluj.

Telefon :0264.598.333

E-mail : contact@fnsa.eu

Contactati-ne