Federatia Nationala a Sindicatelor din Administratie (FNSA), prin dl. Valer Suciu – presedinte, a participat, urmare a invitatiei transmise de catre doamna Rovana Plumb – Ministrul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Perrsoanelor Vârstnice (MMFPSPV), la discutii si negocieri pe marginea revendicarilor salariatilor din administratia publica locala.

Rezultatul acestei runde de negocieri este urmatorul:

1. ?n cursul saptamânii urmatoare Guvernul României va elimina restrictiile privind limitarea plafonului de cheltuieli cu salariile, în toate unitatile administratiei publice locale, în vederea acordarii cresterilor salariale de 12% prevazute în O.U.G. nr. 27/2015 si a altor acte normative care urmeaza a fi elaborate pentru acordarea altor cresteri salariale.

2. Au fost preluate toate propunerile FNSA în proiectul de act normativ privind salarizarea personalului din sectorul bugetar.

3. Noua lege a salarizarii va fi adoptata pâna la sfârsitul lunii octombrie, va intra în vigoare începând cu 1 decembrie 2015 si va asigura, în prima etapa, o crestere salariala pentru angajatii din administratia publica locala de 25%.

Detalii suplimentare privind cele trei puncte negociate vor furnizate în cadrul sedintei Biroului Federal al FNSA din data de 24.09.2015

Va rugam sa vizitati si pagina noastra de Facebook

Adresa

Cluj-Napoca,

B-dul Eroilor nr 16,

judetul Cluj.

Telefon :0264.598.333

E-mail : contact@fnsa.eu

Contactati-ne