In atasament regasiti o sinteza a demersurilor si adreselelor FNSA privind Legea nr. 153/2017, de la nivel de proiect de lege, pana in prezent, in special referitor la art 11 privind salarizarea personalului din administratia publica locala. 

Mentionam ca recent FNSA a reluat procedura de sesizare a Avocatului Poporului pentru ridicarea directa a execeptiei de necostitutionalitate a art. 11 alin. (1) si alin. (4). Apreciem că art. 11 alin. (1) din Legea nr. 153/2017 este constituţional DOAR  în măsură în care prin “stabilirea salariilor de bază de prin hotărâre de consiliu” se întelege stabilirea atât a salariilor de bază, cât şi a coeficienţilor de salarizare aferenţi fiecărei funcţii în parte, precum şi a grilei ierarhice de salarizare unice în cadrul fiecărei autorităţi publice locale, în respectarea condiţiilor şi principiilor Legii nr. 153/2017.

De asemenea, am aratat că art. 11 alin. (4) din Legea nr. 153/2017 este neconstituţional prin limitarea veniturilor salariale în integralitatea lor la indemnizaţia viceprimarului/vcicepreşedintelui consiliului judeţean, discriminatoriu pe de-o parte în cadrul familiilor de salariaţi bugetari, şi pe de altă parte, discriminatoriu în condiţiile în care poate priva anumiţi salariaţi de drepturi salariale legale.

Adresa, considerentele juridice si argumentele de neconstitutionalitate asa cum au fost formulate, vor fi puse la dispozitia spre a fi preluate in eventualitatea unor procese individuale in instanta, sindicatelor membre FNSA, cu cotizatia la zi, la cererea acestora.

Click pe imagine pentru a descarca documentul:

Va rugam sa vizitati si pagina noastra de Facebook

Adresa

Cluj-Napoca,

B-dul Eroilor nr 16,

judetul Cluj.

Telefon :0264.598.333

E-mail : contact@fnsa.eu

Contactati-ne