Domnule Ministru,

 

Va reamintim ca Federatia Nationala a Sindicatelor din Administratie (FNSA) a solicitat, prin Adresa nr. 71/10.07.2015 (anexata), deblocarea plafonului maxim al cheltuielilor de personal pentru institutiile din administratia publica locala, în vederea punerii în aplicare a unor acte normative ce privesc salariatii din acest sector de activitate.

La ultima întâlnire care a avut loc la Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Vârstnice (MMFPSPV), în data de 13.07.2015, cu liderii federatiilor sindicale din administratie, la initiativa d-nei Rovana PLUMB – ministru MMFPSPV, partea guvernamentala a promis ca va rezolva solicitarile noastre privind deblocarea plafonului cheltuielilor de personal în institutiile publice locale, dupa rectificarea bugetului de stat din data de 28.07.2015. Au trecut doua saptamâni de la acesta rectificare dar institutiile publice locale nu au primit nicio comunicare în acest sens!

Va solicitam, Domnule Ministru, sa dispuneti Directiilor Generale ale Finantelor Publice Judetene sa comunice, în cel mai scurt timp, tuturor institutiilor publice locale, care au cerut acest lucru, suplimentarea plafonului cheltuielilor de personal, pentru a putea pune în aplicare situatiile prezentate de catre FNSA în Adresa nr. 71/10.07.2015.

Va aducem la cunostinta ca FNSA este în conflict de munca la nivel national si ca în aceasta perioada este în desfasurare procedura pentru strângerea de semnaturi în vederea declansarii grevei generale pe termen nelimitat în administratia publica locala din România, sector în care salariatii nu mai pot suporta costurile sociale datorita veniturilor scazute, situatie care, suntem convinsi, o cunoasteti foarte bine./ctrl/Home/k66ry_Adresa_FNSA_catre_MFP_12.2015.pdf

Va rugam sa vizitati si pagina noastra de Facebook

Adresa

Cluj-Napoca,

B-dul Eroilor nr 16,

judetul Cluj.

Telefon :0264.598.333

E-mail : contact@fnsa.eu

Contactati-ne