Va facem cunoscut ca Biroul Federal al Federatiei Nationale a Sindicatelor din Administratie (FNSA) s-a întrunit, în data de 24.09.2015, pentru a analiza stadiul punerii în aplicare a O.U.G. nr. 27/30.06.2015, modul de rezolvare a celorlalte revendicari ale FNSA, precum si pentru a centaliza numarul de semnaturi transmise de catre sindicatele afiliate, în vederea declansarii grevei generale pe perioada nedeterminata în administratia publica locala.

?n urma analizelor facute, am constatat urmatoarele:

1. O.U.G. nr. 27/30.06.2015 a fost pusa în aplicare într-o foarte mica masura, deoarece deblocarea plafoanelor de buget pentru cheltuielile de personal s-a facut pentru sume mici, insuficiente pentru rezolvarea problemelor de personal semnalate prin adresa FNSA nr. 71/10.07.2015.

2. ?n cadrul întâlnirii din data de 18.09.2015 care a avut loc la Miniterul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Vârstnice (MMFPSPV) cu Doamna Rovana PLUMB – ministru, aceasta a promis ca în saptamâna 21-25 septembrie 2015 vor fi deblocate plafoanele de buget pentru cheltuieli de personal, în vederea rezolvarii problemelor semnalate de catre FNSA prin adresa nr. 71/10.07.2015, lucru care, din pacate, nu s-a rezolvat.

3. Referitor la celelalte probleme legate de cresteri ale veniturilor salariale, acestea nu au fost solutionate, primind doar raspunsuri evazive sau promisiuni desarte.

4. ?n ceea ce priveste numarul de semnaturi pentru acordul salariatilor de a participa la greva generala pe termen nelimitat, va înstiintam ca, pâna la aceasta data, 65% dintre membrii de sindicat si-au exprimat acordul pentru aceasta actiune de protest, urmând ca pâna la data de 8 octombrie 2015 sa-si exprime intentia de participare si membrii sindicatelor noi afiliate, precum si cei care nu au facut-o pâna acum datorita perioadei concediilor.

?n data de 8 octombrie 2015 FNSA va decide momentul declansarii grevei generale pe termen nelimitat în administratia publica locala din România.

Atitudinea guvernantilor fata de aspectele semnalate la punctele 1-3 deranjeaza si nemultumeste salariatii din administratia publica locala, acestia catalogând-o ca o dovada a ignorantei si a arogantei reprezentantilor Guvernului României fata de personalul care îsi desfasoara activitatea în sectorul nostru de activitate, a sfidarii problemelor acestora si discriminarea lor în raport cu alte categorii de bugetari.

Cu respect,

Va rugam sa vizitati si pagina noastra de Facebook

Adresa

Cluj-Napoca,

B-dul Eroilor nr 16,

judetul Cluj.

Telefon :0264.598.333

E-mail : contact@fnsa.eu

Contactati-ne